Αγαπητοί μας φίλοι,

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας. Ελπίζουμε η παραμονή σας κοντά μας να είναι για σας εποικοδομητική εμπειρία.

Προσπαθούμε με διαρκή επαφή μαζί σας να σας ενημερώνουμε για διάφορα ρομποτικα θέματα ποιότητας που ενδεχομένως να σας ενδιαφέρουν.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Αγαπητοί μας φίλοι,

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας. Ελπίζουμε η παραμονή σας κοντά μας να είναι για σας εποικοδομητική εμπειρία.

Προσπαθούμε με διαρκή επαφή μαζί σας να σας ενημερώνουμε για διάφορα ρομποτικα θέματα ποιότητας που ενδεχομένως να σας ενδιαφέρουν.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Καλως ηρθατε στην κοινοτητα μας,για οποιαδηποτε απορια στειλετε e-mail στο info@batteryworld.gr

    Μικροεπεξεργαστής-Υπολογιστής

    matrix
    matrix
    robot


    Αριθμός μηνυμάτων : 222
    Ημερομηνία εγγραφής : 17/01/2010
    Ηλικία : 50
    Τόπος : θεσσαλονικη

    Μικροεπεξεργαστής-Υπολογιστής Empty Μικροεπεξεργαστής-Υπολογιστής

    Δημοσίευση  matrix Δευ Ιαν 25, 2010 10:29 pm

    Ο μικροεπεξεργαστής ψηφίστηκε η σημαντικότερη ανακάλυψη των τελευταίων 50 ετών

    Ο μικροεπεξεργαστής, η «καρδιά» του υπολογιστή και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, ψηφίστηκε –και μάλιστα με μεγάλη διαφορά- η σημαντικότερη τεχνολογική ανακάλυψη του τελευταίου μισού αιώνα σε «γκάλοπ» που έκανε το έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «Νιού Σάιεντιστ». Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Ίντερνετ και ο Παγκόσμιος Ιστός, ενώ όλες οι άλλες εφευρέσεις θεωρήθηκαν…απλές οδοντόκρεμες.

    Μικροεπεξεργαστής-Υπολογιστής Mikroepe3ergasthsthumbs

    Η ακριβής ερώτηση που τέθηκε στο κοινό ήταν «ποια ανακάλυψη είχε την μεγαλύτερη επίπτωση στον κόσμο κατά τα τελευταία 50 χρόνια». Ο μικροεπεξεργαστής έλαβε το 48% των ψήφων και ακολούθησαν κατά σειρά το Web (31%), η εξερεύνηση του διαστήματος (3%), το κινητό τηλέφωνο (3%), το παγκόσμιο δίκτυο οπτικών ινών (3%) και τα λέιζερ (2%).

    Ο μικροεπεξεργαστής, που εφευρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 στις ΗΠΑ, χρησιμοποιήθηκε αρχικά στους κομπιούτερ και σήμερα η επεξεργαστική ισχύς του βρίσκεται πίσω από οποιαδήποτε εξέλιξη, από τους υπερ-υπολογιστές έως τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, αλλά και σε πολλές χιλιάδες ακόμα ηλεκτρονικά προϊόντα (π.χ. παιγνίδια), αλλάζοντας έτσι στην πορεία τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Σήμερα δεν υπάρχει πια καμία βιομηχανία και σχεδόν κανένας άνθρωπος στον κόσμο, που άμεσα ή έμμεσα να μην έχει επηρεαστεί από τους μικροεπεξεργαστές.

    Ο μικροεπεξεργαστής και ο υπολογιστής αποτελούν τη «δίδυμη» τεχνολογική επανάσταση που ακολούθησε μετά την αρχική επανάσταση της μηχανής, αρχικά της ατμομηχανής και μετά της εσωτερικής καύσης. Η μηχανή επεξέτεινε τη φυσική δύναμη του ανθρώπου και ο μικροεπεξεργαστής-υπολογιστής τη νοητική. Ο συνδυασμός τους έχει μεταμορφώσει πια δραστικά (και μερικές φορές δραματικά) τον ανθρώπινο πολιτισμό.

    Όπως δήλωσε ο πρωτοπόρος Φεντερίκο Φάγκιν (μέλος της ερευνητικής ομάδας που ανέπτυξε τον Intel 4004, τον πρώτο εμπορικό μικροεπεξεργαστή στον κόσμο), οι μικροεπεξεργαστές και οι ημιαγωγοί συνεχίζουν σήμερα να συν-εξελίσσονται, με την εξέλιξη στο ένα πεδίο να τροφοδοτεί το άλλο, σε έναν «ενάρετο» κύκλο ανάπτυξης και συνεχών βελτιώσεων, που οδηγεί σε ολοένα πιο μικροσκοπικά, φθηνά και γρήγορα προϊόντα.

    ΠΗΓΗ: www.enet.gr

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Μαρ 29, 2024 4:05 am